Tamni način rada
  • Thursday, 13 June 2024

Bijela kuća konačno priznala da Chemtrailsi nisu nikakva „teorija zavjere“ – Gromoglasna šutnja mainstream medija

Bijela kuća konačno priznala da Chemtrailsi nisu nikakva „teorija zavjere“ – Gromoglasna šutnja mainstream medija

Znali smo! Rekli smo vam!

Bidenova administracija objavila je 5-godišnji plan za istraživanje “chemtrailsa”, posebno koristeći ih u borbi protiv klimatskih promjena.

„U Zakonu o konsolidiranim izdvajanjima iz 2022., Kongres je uputio Ured Bijele kuće za politiku znanosti i tehnologije (OSTP), u koordinaciji s relevantnim saveznim agencijama, da razvije petogodišnju – ‘znanstvenu procjenu solarnih i drugih brzih klimatskih intervencija u kontekstu kratkoročnih klimatskih rizika i opasnosti“, objavila je Bijela kuća.

 

Geoinženjering, sustav tehnika modificiranja klime, odbacili su vlade i mediji kao teoriju zavjere unatoč tome što je praksa bila u primjeni desetljećima.

Kako izvještava Daily Beast:

„Bijela kuća je 13. listopada objavila da financira petogodišnji plan istraživanja jednog od najkontroverznijih prijedloga za borbu protiv klimatskih promjena: geoinženjeringa ili tehnologija i inovacija koje se mogu koristiti za umjetnu modifikaciju Zemljine klime.

Izvješće će biti posebno posvećeno obliku geoinženjeringa poznatom kao upravljanje sunčevim zračenjem. Ovo je tehnika koja u osnovi uključuje raspršivanje finih aerosola u atmosferu kako bi se sunčeva svjetlost odbila od Zemlje. Ideja je da će, nakon što se reflektira, biti manje topline i temperature će pasti.“

Jedina zanimljiva fusnota koja nije spomenuta u ovom članku je da savezna vlada već godinama aktivno provodi geoinženjerske projekte.

 

“Kritičari geoinženjeringa upozoravaju da bi to moglo imati neželjene posljedice koje se rašire po cijelom svijetu. Uostalom, kada raspršite aerosole u atmosferu, oni će se raširiti. Njegovi bi se učinci osjetili  posvuda  bez obzira na to gdje ste ga prvo prskali. To bi moglo dovesti do efekta leptira katastrofalnih događaja”, izvijestila je Beast.

 

“Na primjer, temperature bi mogle pasti toliko nisko da bi to rezultiralo gubitkom usjeva—što smo već iskusili u godini bez ljeta. Promjene u atmosferi također mogu pojačati vremenske događaje poput oluja. Neka istraživanja pokazuju da bi solarni geoinženjering mogao čak širiti bolesti.”

 

globlok.ba/klix.ba