Tamni način rada
  • Thursday, 13 June 2024

Saopćenje Edine Kokić Čehaja o incidentu koji se dogodio u Bugojnu

Saopćenje Edine Kokić Čehaja o incidentu koji se dogodio u Bugojnu

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Zbog ranije objavljenih informacija vezanih za fizički napad od strane direktora preduzeća JKUP”ČISTOĆA” d.o.o. Bugojno Emira Sarajlića, želim Vam ovom objavom ukazati na dešavanja na dan 07.09.2023. godine kada sam i prijavila fizički napad na radnom mjestu i to prvo telefonski iz kancelarije preduzeća, kojom prilikom mi je dežurni policajac rekao da dođem u prostorije MUP-a, što sam i učinila.Prije toga, pozvala sam svoga supruga Armina te mu saopštila da sam fizički napadnuta i da dođe u prostorije MUP-a, što je on i učinio i isti može potvrditi istinitost navoda da je fizički napad prijavljen dežurnom policajcu G.N.
Nakon prijave, upućujemo se u JU DOM ZDRAVLJA BUGOJNO u pratnji policijskog služenika S.H. gdje mi prilikom pregleda dežurni ljekar uočava modricu na stražnjoj strani lijeve nadlaktice kao i povišene parametre krvnog pritiska 185/100, otkucaje srca 129 i šećer 9,3 koji parametri jasno ukazuju na proživljeni stres a koji parametri su mogli biti kobni po moje zdravlje i život. U prilogu ovog teksta dostavljam dokaz za prednje navode i to: Nalaz i mišljenje ljekara od 07.09.2023. godine kao i sliku modrice.
Nakon toga, ponovo se upućujemo u prostorije MUP-a kako bih predala nalaz I mišljenje ljekara, te iako mi je ranije bilo rečeno da ću dati izjavu na zapisnik, to se nije desilo nego sam od strane policijskih službenika obavještena da dođem sutra, 08.09.2023. godine poslije 14,00 sati, što sam i učinila.
Imajući u vidu prednje navode, obratila sam se advokatskom uredu koji je preuzeo dalje aktivnosti oko moga slučaja te je protiv direktora preduzeća podnio KRIVIČNU PRIJAVU NADLEŽNOM TUŽILAŠTVU zbog krivičnih djela: ugrožavanja sigurnosti, laka tjelesna povreda i nasilničko ponašanje.
Nakon ovoga teksta sigurno se pitate:- Zašto je to uradio?Ja sam pravnica u preduzeću već 14 godina i htjela sam direktoru objasniti neke predmete koji se vode kod suda te je to i bio jedini razlog, nakon zaprimljenih rješenja od suda, zbog čega sam i ušla u njegovu kancelariju.Tom prilikom upitala sam direktora preduzeća zašto nije odgođeno ročište, zašto niko nije otišao na ročište koje je bilo zakazano kod suda u Bugojnu za dan 29.08.2023. godine, obzirom na činjenicu da sam u tom periodu bila na bolovanju.
Na moje zaprepaštenje, direktor se počeo derati na mene, prijeteći da će me, zbog nekih advokatskih troškova koje je trebalo platiti, kazniti.Bila sam u šoku jer sam u tom periodu bila na bolovanju a on je zakonski zastupnik preduzeća i ima sekretaricu koja treba da prati sve njegove obaveze.U pokušaju da mu objasnim da nisam kriva, isti glasno govori: “Izlazi” te me iznenada hvata za ramena - predio nadlaktice gurajući i stiskajući me prema vratima, prislanjajući uza zid i nanoseći mi povrede.Šokirana, ponavljala sam “Ne smijete me napadati, ni dirati”.Međutim, isti mi je nanio povrede što je konstatovao i sam ljekar.
Zbog pretrpljenih psihičkih i fizičkih trauma od 07.09.2023. godine se nalazim na bolovanju a koje je dodatno pogoršano objavom u medijima tzv “Demanta” od strane direktora preduzeća kojom prilikom je izneseno niz neistina, želeći svjesno na taj način me javno poniziti dovodeći u pitanje moje obrazovanje, radno iskustvo i kulturu.
Kroz tzv. demant, direktor preduzeća je još jednom potvrdio da me ne ostavlja na miru ni nakon fizičkog napada, što jasno ukazuje da isti sa uznemiravanjem mene, ne prestaje i dalje.
Ostale navode ne bih željela komentarisati jer smatram da je sami sadržaj neprikladan i da jednom direktoru preduzeća to svakako ne dolikuje, kao i da je ovom javnom objavom pokazao svoje pravo lice.
Direktor preduzeća kao i njegova sekretarica Alisa će svakako imati priliku svoje tvrdnje dokazivati na sudu budući da im je trebalo biti poznato kakva se šteta ovom javnom objavom nanosi osobi sa VSS, inače dugogodišnjem radniku ovoga preduzeća.
Na kraju želim da se zahvalim na ogromnoj podršci koju sam dobila od ljudi kojima nije trebao niti jedan dokaz da bi povjerovali da se ovakvo nešto desilo, da se dešava i da će se dešavati ukoliko se ovoj lošoj pojavi ne stane u kraj.
S poštovanjem,

U Bugojnu, 05.10.2023. godine Edina Kokić Čehaja

 

 

globlok.ba

Saopćenje Edine Kokić Čehaja o incidentu koji se dogodio u Bugojnu
Saopćenje Edine Kokić Čehaja o incidentu koji se dogodio u Bugojnu