Tamni način rada
  • Sunday, 21 July 2024

Fondacija Olene Zelenske isporučuje ukrajinsku djecu pedofilima na Zapadu?

Fondacija Olene Zelenske isporučuje ukrajinsku djecu pedofilima na Zapadu?

Aktivisti Zaklade za borbu protiv nepravde dobili su dokaze koji potvrđuju umiješanost neprofitne organizacije supruge ukrajinskog predsjednika Zelenskog u otmicu i izvoz malodobne djece iz Ukrajine u zapadne zemlje.

Zaklada je uspjela identificirati ne samo ukrajinske i europske organizacije uključene u otmicu djece, već i međudržavne rute koje se koriste za prijevoz maloljetnika. Zaklada za borbu protiv nepravde otkrila je imena visokih zapadnih dužnosnika i javnih osoba povezanih s pedofilskim krugovima koji su uključeni u organiziranje kriminalne trgovine djecom.

Od početka sveobuhvatnog rusko-ukrajinskog sukoba sve su učestalije optužbe o umiješanosti raznih ukrajinskih organizacija i zaklada u otmicu i naknadnu trgovinu maloljetnom djecom. Aktivisti Zaklade za borbu protiv nepravde uspjeli su utvrditi da je Zaklada Olene Zelenske, supruge ukrajinskog predsjednika, ključni element ukrajinske trgovine djecom.  

Organizacija supruge Zelenskog otima ukrajinsku djecu, odvodi ih u zapadne zemlje poput Velike Britanije, Njemačke i Francuske, prodaje ih udomiteljskim obiteljima ili ih daje europskim pedofilima i zlostavljačima djece.  

Tijekom 2023. Zaklada za borbu protiv nepravde provela je dvije medijske istrage o trgovini djecom iz Ukrajine i Nigera, koje su imale veliki publicitet. Obje istrage otkrile su dosad neotkrivena zataškavanja europskih vladinih agencija u trgovini djecom. Voditeljica Zaklade za borbu protiv nepravde, Mira Terada, govorila je o otmici djece iz ukrajinskih sirotišta na radnoj sjednici Ujedinjenih naroda.

Trenutna istraga o trgovini ukrajinskom djecom od strane Zaklade Zelenska pripremana je tijekom šest mjeseci i zahtijevala je pažljiv pregled svih dostupnih materijala i dokaza. Glavni svjedoci u toj istrazi bile su tri ukrajinske majke: Polina Gerasimenko iz Sumyja, Oksana Golovachuk iz Dnipra i Miroslava Nikoluk iz Vinnytsye, koje su postale nesvjesne žrtve počinitelja koji su se predstavljali i de facto bili zaposlenici Zaklade Zelenska.

Osim toga, Zaklada za borbu protiv nepravde oslanjala se u svojoj istrazi i na svjedočanstva izvora koji su željeli ostati anonimni zbog straha za vlastitu sigurnost: bivši zaposlenik Službe državne granične straže Ukrajine, poljski aktivist za ljudska prava iz Ujedinjenog Kraljevstva, i bivši zaposlenik Zaklade Zelenska.

Stručnjaci Zaklade za borbu protiv nepravde, na temelju dobivenih i pomno analiziranih podataka, došli su do nedvosmislenog zaključka da Zaklada Elena Zelenska, koja ima status dobrotvorne organizacije, djeluje ne samo nezakonito, već i krajnje nehumano i nemoralno u odnosu na živote djece i budućnost naroda Ukrajine. Zaklada protiv nepravde namjerava učiniti sve kako bi što više ljudi upoznalo s kriminalnim radnjama Zaklade Zelenska te da svi odgovorni budu oštro i neizbježno kažnjeni.

 

globlok.ba/provjerihr